Turku

Tietoja Tuubista

Tuubi. yhteisöllinen koulu on Turun koulujen ja oppilaitosten yhteinen julkaisualusta ja viestintäfoorumi. Tuubi avaa näyteikkunan koulumaailmaan ja tehostaa koulujen sisäistä ja -välistä yhteisöllisyyttä. Kaikki Tuubissa oleva materiaali on Turun kouluissa valmistettua, ja lähtökohtana on osallistaa oppilaat tiiviisti mukaan tuotantoprosessiin.

Kommentointi onnistuu sekä oppilas- että henkilökuntatunnuksin, mutta vain opetushenkilökunta voi ladata materiaalia Tuubiin. Tuubiin ei myönnetä erillisiä tunnuksia, vaan sivusto hyödyntää Turun kaupungin OPAS-tunnuksia. Oppilaiden yksityisyyden suojan vuoksi oppilaskommenttien lähettäjä piilotetaan, eikä nimi tule sivustolle näkyviin. Henkilökunnan kommenteissa näkyy kirjoittajan koko nimi. Oppilaskommentit tulevat ensin sivuston ylläpidolle hyväksyttäviksi.

Tuubiin opettajatunnuksin ladatut videot viedään alustan kautta YouTubeen. Ne ovat automaattisesti piilotettuja, eli YouTuben oma haku ei löydä niitä. Muu materiaali - kuten kuvat ja teksti - tallentuu kaupungin omalle palvelimelle.

Lisätietoja TOP-keskuksesta