Turku

Tuubi on Turun kaupungin koulujen yhteinen julkinen julkaisualusta. Kirjautumalla omilla OPAS-tunnuksillaan opettajat voivat lisätä palveluun sisältöä ja oppilaat voivat kommentoida sisältöä. Videoiden lisääminen Tuubiin toimii tällä hetkellä siirtämällä video ensin YouTubeen ja sitten lisäämällä sisältö Tuubiin käyttämällä YouTube-videon osoitetta.

Tilanneviesti

Kiitos arvioistasi

Ahtisaari-päivän videokilpailu

Haussa Turun paras oppilastyönä tehty video!
Tehdäänkö teidän koulussanne nerokkaita minileffoja, hauskoja videopohjaisia oppiainepläjäyksiä tai oletko kenties animaation asiantuntija? Innosta muutama luokkakaveri ja opettajasi mukaan kilpailuun!

Lue tarkemmat osallistumisohjeet alta, ja tule mukaan kisaan!
HUOM! Ohje videon lataamiseksi Tuubiin löytyy Open oppaasta!

Ahtisaari-päivän videokilpailun säännöt
Ahtisaari-päivän videokilpailu on Turun koulujen ja oppilaitosten oma videokilpailu, jossa etsitään Turun parasta oppilastyönä toteutettua videota. Videot kilpailevat kahdessa sarjassa:
1. Varhaiskasvatus ja alakoulu
2. Yläkoulu ja 2. aste

Kuka voi osallistua?
Ahtisaari-päivän videokilpailuun voi osallistua kuka tahansa Turun koulussa tai oppilaitoksessa syksyllä 2014 opiskeleva oppilas, opiskelija tai korkeintaan 4-henkinen oppilasryhmä.

Mitä kilpailutyöltä odotetaan?
Kilpailuun osallistuvan työn täytyy kokonaisuudessaan olla oppilaan käsialaa, ja se saa olla korkeintaan 3 minuuttia pitkä. Opettaja saa ehdottaa ideoita, neuvoa esimerkiksi editoinnissa ja olla etenkin pienten kilpailijoiden apuna teknisissä asioissa. Opettaja ei kuitenkaan saa olla vastuussa työn sisällöstä ja toteutuksesta. Työ saa jäädä rosoiseksi, eikä sen tarvitse olla huippulaatuista. Tärkeintä on, että oppilaan idea ja ääni tulee kuuluville.

Työn täytyy kaikilta osiltaan kunnioittaa tekijänoikeutta, eli esimerkiksi kuvien ja musiikin osalta tulee joko käyttää cc-lisenssillä julkaistua tai itse tehtyä materiaalia tai varmistaa, että tekijöillä on levy-yhtiöltä ja artistilta saatu asianmukainen, kirjallinen lupa kyseisen musiikin käyttöön. Kirjallinen lupa vaaditaan myös kuvien käytölle. Kaikilla kilpailutöissä mukana olevilla tulee olla lupa kuvan, nimen ja oppilastyön julkaisemiselle (kysytty koulun alkaessa henkilötietolomakkessa – voi tarkistaa Wilmasta). Alle 18-vuotiaiden kohdalla lupa pyydetään huoltajilta. Lisää ohjeita tekijänoikeuskysymyksistä ja cclisenssien tulkinnasta voit lukea Tuubin Open oppaasta.

Meillä on idea, miten edetään?
Oppilasryhmä voi tehdä videon myös ilman opettajaa, tai se voidaan tehdä osana koulutyötä, kunhan idea ja toteutus on oppilaiden käsialaa. Ryhmä tarvitsee kuitenkin aina opettajan apua, sillä materiaali ladataan Tuubiin opettajan OPAS-tunnuksilla. Yhdestä koulusta kilpailuun saa osallistua vain kolme työtä yhtä ikäryhmää kohden. Mikäli kilpailevia töitä tulee enemmän, koulussa täytyy järjestää esikarsinta. Tuubiin ladattavien kilpailutöiden valinnassa voidaan hyödyntää esimerkiksi oppilaskunnan hallitusta, tai halutessaan voidaan järjestää vaikka koulun oma elokuvakatselmus, jossa äänestetään jatkoon menevät työt.

Kun työt on valittu, opettaja lataa ne Tuubiin kirjautumalla sisään, tallentamalla oman koulunsa kansioon ja tagaamalla 'Ahtisaari-päivä'. Työt tulee ladata Tuubiin viimeistään 24.10.2014. Sen jälkeen ladatut työt eivät voi osallistua kilpailuun. Tarkemmat, kuvalliset latausohjeet löydät Tuubin Open oppaasta. Jos koululla ei innostuta kilpailusta, mutta oppilasryhmä siitä huolimatta haluaa osallistua, apua lataukseen voi pyytää myös Antti Huttuselta (antti.huttunen@turku.fi).

Miten Turun paras video valitaan?
Kilpailutyöt tulevat näkyviin Tuubiin. Jatkoon menevät työt valitaan sen perusteella, paljonko tykkäyksiä kukin työ on saanut. Eniten peukutuksia saaneet videot pääsevät jatkoon raadin arvosteluun. Voittajat kukitetaan sovittelujuhlassa. Lisäksi he saavat kunniakirjan osallistumisestaan ja voitostaan.

Lisätietoja
Lisätietoja yhteyshenkilöltä Judi Rose (judi.rose@turku.fi).

Peukutettu
4173

Hakusanat

Katso myös nämä

Kisa: Kuka harrastaa purjelautailua?

Tuubi jää muutamaksi viikoksi kesälomalle, mutta ratkaise sinä sillä välin alla oleva pähkinä. Vastanneiden kesken arvotaan taas...

Kisa: Mikä tämä on?

Tuubin kesäkisat jatkuvat tällä viikolla, ja lisää leffalippuja on jaossa! Mikä tämä kuvassa näkyvä viritys on? Veikkaa ja voit voittaa...

Kisa: Turku in English

Tsekkaa tämä video ja jätä kommentti, jossa vastataan siinä esitettyyn kysymykseen - näin voit voittaa itsellesi leffalipun!

YsiVip

Ysivip ysiluokkalaisille Oletko ysillä? Ole VIP ja nauti kulttuurista maksutta! Pyydä maksuton Ysivip-kortti luokanvalvojaltasi...

KoduKohinat 28.-30.10.2014

KoduKohina-tapahtumat lapsille/nuorille ja huoltajille pidettiin TOP-keskuksessa kolmena peräkkäisenä iltana. Yhteistyössä Osuuskunta...

Galleria

Kirjaudu sisään lähettääksesi kommentteja