Turku

Tuubi on Turun kaupungin koulujen yhteinen julkinen julkaisualusta. Kirjautumalla omilla OPAS-tunnuksillaan opettajat voivat lisätä palveluun sisältöä ja oppilaat voivat kommentoida sisältöä. Videoiden lisääminen Tuubiin toimii tällä hetkellä siirtämällä video ensin YouTubeen ja sitten lisäämällä sisältö Tuubiin käyttämällä YouTube-videon osoitetta.

Tilanneviesti

Kiitos arvioistasi

Tuubi esittelee: Random Acts of Kindness

Oletko törmännyt RAK-ilmiöön? Kyse on voittoa tavoittelemattomasta yhdistyksestä Random Acts of Kindness, joka haluaa levittää pienten ystävällisyyden tekojen ilosanomaa. Ideana on tehdä pieniä ystävällisiä tekoja toiselle niin, ettei odota siitä kiitosta itselleen. Esimerkiksi kahvilassa voisit maksaa jäljessäsi tulevan asiakkaan kahvit, koulun käytävällä nostaa lattialle pudonneet takit ja pipot paikoilleen tai laittaa jonkun takin taskuun jonkin pienen yllätyksen (vaikka purkkapaketin). Tai ehkä voisit kirjoittaa oikean, vanhanaikaisen kortin ja pudottaa sen jonkun postiluukusta? Tai mitä, jos piilottaisitte tervehdyskortteja koulun kirjaston kirjojen väliin?

Random Acts of Kindness pyytää sinua tekemään jonkin pienen, ystävällisen teon. Sivustolla on paljon (englanninkielistä) materiaalia eri luokka-asteille ja inspiraation lähteeksi. Tuubi on aina messissä hyvän tuulen tekoihin, joten täten haastamme sinut ja luokkasi mukaan talkoisiin! Ketä sinä voisit tänään ilahduttaa, ja millä tavalla sen tekisit? Voisiko koko luokkasi tehdä jonkin ystävällisen teon? Mikä se voisi olla? Ideoita saat Random Acts of Kindness -sivustolta klikkaamalla tästä. (Pienimmät tuubittelijat voivat pyytää käännösapua opettajalta tai kotiväeltä.) Parasta ilahdutusprojektissa on se, miten kolme eri osapuolta ilahtuu samalla kertaa:

1) se, joka ilahduttaa

2) se, jota ilahdutetaan

3) se, joka sattumalta on paikalla ja näkee ilahdutuksen.

 

Jollet vielä ole vakuuttunut, löydät inspiroivan videon esimerkiksi klikkaamalla tästä. Siinä tämänvuotisen RAK-haasteen voittajakoulu esittelee ekaluokkalaisten ystävällisyysprojekteja.

Kun olet tehnyt ystävällisen teon, raportoithan siitä Tuubiin! Meistä on mahtavaa kuulla, miten sinä olet maailmaa ilahduttanut :)

Peukutettu
5353

Galleria

Kirjaudu sisään lähettääksesi kommentteja