Turku

Tuubi on Turun kaupungin koulujen yhteinen julkinen julkaisualusta. Kirjautumalla omilla OPAS-tunnuksillaan opettajat voivat lisätä palveluun sisältöä ja oppilaat voivat kommentoida sisältöä. Videoiden lisääminen Tuubiin toimii tällä hetkellä siirtämällä video ensin YouTubeen ja sitten lisäämällä sisältö Tuubiin käyttämällä YouTube-videon osoitetta.

Puropellon koulu

Puropelto

Puropellon yläkoulu sijaitsee kaupunginsairaalaa vastapäätä. Purikseen on hyvät liikenneyhteydet, mikä tekee kouluun tulosta vieläkin mukavampaa. Koululle pääsee niin bussilla, autolla, pyörällä kuin apostolin kyydilläkin. Koulun pihalla on runsaasti tilaa koulun reilulle viidelle sadalle oppilaalle. Pihalla on viihtyisä omenatarha, josta niin oppilaat kuin opettajatkin voivat syksyisin napata pientä välipalaa. Välituntialueelle saatiin myös uudet penkit oppilaskunnan ahkeran työn tuloksena. Välituntisin koulun oma PUR- radio sivistää ja viihdyttää oppilaita uusimmilla hiteillä.

Vaikka koulun historiallinen julkisivu ei olekaan varsinaista silmänruokaa, koulun neljän kerroksen sisätilat on varustettu viime vuosien huipputeknologialla ja laatukalusteilla. Tunneilla on käytössä myös miniläppärit ja tabletit. Uniikissa kuvisluokassa on ainutlaatuinen Muistojen puu, jossa on entisten oppilaiden töitä.

Koulussa on jaksojärjestelmä, joka mahdollistaa monien valinnaisaineiden opiskelun. Tarjolla on mm. saksaa, ranskaa, espanjaa, liikuntaa, kotitaloutta, käsitöitä, kuvataidetta, musiikkia, videokurssia, näyttämötekniikkaa ja ilmaisutaitoa. Valinnaisaineryhmien yhteistyönä syntyvät vuosittain esimerkiksi koulun näyttävät joulu- ja kevätjuhlaesitykset. Koulusta löytyy normaaliluokkien lisäksi englanti- ja liikuntapainotteiset luokat.

Uusia 7. luokkalaisia kouluun tutustuttaa aina innokkaat tukioppilaat, jotka vievät koulun alussa seiskat Ulappaan viettämään tutustumispäivää. Koulussa toimii myös aktiivinen ja tehokas oppilaskunta ja sen hallitus. Koulun toimintaa voitte käydä seuraamassa blogistamme, joka löytyy sivulta http://blog.edu.turku.fi/puris/

Kirjoittajat: Oppilaskunnan hallituksen jäsenet Ella Uitto ja Maria Roozbehan