Turku

Turun uusi Agricola on kilpailu 5.–9. luokkalaisille turkulaisille oppilaille. Kilpailun järjestää Mikael Agricola -seura yhteistyössä Turun Reformaation merkkivuoden organisaation ja Turun kaupungin sivistystoimialan kanssa.

Osallistumisen edellytys on Mikael Agricolan ja hänen elämäntyönsä tunteminen sekä reformaation merkkivuoden opetussisältöjen tunteminen ja hyödyntäminen oman luomistyön ja esityksen toteutuksessa -luovasti tai perinteikkäästi, mutta kuitenkin arvokkaasti. Töitä arvioitaessa kiinnitetään erityistä huomiota luovaan kielelliseen ilmaisuun.

Kilpailun kategoriat

- Esiintyvä Agricola: Oppilas tai oppilaat esittävät joko oman tai yhteistyössä muiden oppilaiden kanssa tehdyn kilpailutyön, joka voi olla puhe, saarna, runo, laulu, sävellys, räppi, näytelmä, performanssi jne.
- Kirjoittava Agricola: Oppilas yksin tai oppilaat yhdessä kirjoittavat runon, tarinan, uudet teesit, rukouksen, laulun sanat jne.

Kilpailutyöt voidaan teettää opetuksen yhteydessä esim. yhdistäen eri oppiaineita ilmiöpohjaisen oppimisen mukaisesti, tai oppilas/oppilaat yhdessä voivat tehdä itsenäisesti kilpailuun tulevan työn.

Tuubi-ohjeet

- Opettajat tallentavat kilpailutyöt (videot esityksistä ja tekstit ym. sähköisessä muodossa) yhteisöllisen koulun Tuubiin 1.3.2017 mennessä.
- Kilpailuun osallistuvat kuvat, videot yms. on merkittävä tallennusvaiheessa kuuluvaksi ”Turun uusi Agricola” –kilpailuun.

Lisätietoja ja materiaalia

Lisätietoja kilpailusta löytyy Reformaatio 2017 -sivustolta

Lue lisää: Agricolasta kertova Aamun mies -kirja

Video: "Mikael Agricolan" haastattelu