Turku

Värien Ilotulitus

Värien ilotulitus Oli värit ja lankaa Oli sateenkaaritaikaa Oli kirja Oli lumoja Oli värikkäitä tähtisauvoja Oli keijupölyä Oli kastehelmiä Oli sinitaivas Ja auringon säteitä Oli kimmellys koittava Oli rakkaus ja iloa Oli värejä Monta kiloa Oli lämpimiä hetkiä Oli sateenkaariretkiä Inspiroivia ja nautinnollisia neulontahetkiä! Kokeilkaa rajojanne ja luokaa uutta!

Emilia Moritz 7.c

----------------------------------------

Inspiraatio elämästä Ennen kuin aloitat työsi ja kaipaat inspiraatiota, ajattele sinulle itsellesi tärkeitä ja merkityksellisiä asioita. Pohdi kauniita asioita, tutkiskele itseäsi sisältä. Ajattele esimerkiksi lempisävyjäsi, -kirjojasi, sekä elokuviasi. Tee suunnitelmasi ja anna mielikuvituksesi lentää. Mieti, onko työlläsi oma tarinansa. Näin minä pääsin alkuun. J. K. Rowlingin luoma seitsenosainen kirjasarja on aina ollut lähellä sydäntäni sen monimuotoisuuden ja nerokkuuden ansiosta. Olen kasvanut kirjojen ja elokuvien myötä ja ne ovat edelleenkin tärkeä osa elämässäni. Siksipä päätinkin, että käsityöni olisi Potter-aiheinen. Ensimmäisenä päätin värimaailman ja päädyin tummanpunaiseen, sekä keltaiseen, koska kyseiset värit edustavat Rohkelikon tupaa. Sen jälkeen yksinkertaisesti tartuin puikkoihini ja aloitin ”tupakynsikkäideni” luomisen. Pohjavärin neulottuani lisäsin mielenkiintoisia yksityiskohtia keltaisella langalla, kuten Gryffindor-kirjailun ja rannenyörin. Lopulta muutamien purkamiskertojen ja pienimuotoisten hermoromahdusten jälkeen, olin viimeinkin saanut työni onnellisesti päätökseen ja saatoin aloittaa muita projekteja.

Helmi Henell 7c

-------------------------------------------

Neuletyö puukynillä Koulun käsityötunnilla sain tehtäväksi luoda itselleni mieluisan neuletyön. Suunnittelu oli alusta lähtien yllättävän helppoa ja kaikki näytti sujuvan hyvin. Työksi halusin tehdä kokonaisuuden, joka sisältäisi kaulaliinan, pipon ja lapaset. Väri oli selvä. Sen piti olla harmaa, sillä se oli neutraali väri, jota olisi helppoa yhdistellä muiden vaatteiden kanssa. Aloitin työn kaulaliinalla. Se ei tuottanut mitään ongelmia. Kun sain kaulaliinan valmiiksi vähän sen jälkeen muutimme perheen kanssa puoleksi vuodeksi Saksaan. Siellä minun piti selviytyä mahdollisista ongelmista yksin. Koska minulla oli rajallinen määrä ottaa tavaroita mukaan, en saanut kaikkia mahdollisia välineitä mukaani ja välillä puikkojen sijasta minun oli käytettävä kyniä tai muuta vastaavaa. Jatkoin työtäni Saksassa. Ainoaksi ongelmaksi esiintyi lapasten peukalon neulominen. En muistanut miten opettaja oli sen minulle ohjeistanut, joten oli käytettävä improvisoinnin taitojani. Loppujen lopuksi sain ongelman ratkaistua ja tein työhön loppukorjailut.

373

Katso myös nämä

Newtonin lait on Ice

Luostarivuoren kahdeksasluokkalaiset laittoivat luistimet jalkaan ja lähtivät demonstroimaan Newtonin lakeja.

Pikkusiskon tiheys

8G:n oppilaat Nyyti Haapala ja Tea Laine opettavat havainnollistavasti demonstroiden miten voit määrittää esim. pikkusiskon tiheyden....

Säärystimet

Ajattelin ensin tekeväni harmaat polvipituiset villasukat, mutta päädyinkin säärystimiin ajan ollessa vä-hissä. Inspiraationi lähti...

Luostisradio

Lontoo-haastattelu

16. joulukuu 2013

Luostarivuoren 8c:n joululuukku

Galleria

Kirjaudu sisään lähettääksesi kommentteja