Turku

Tuubi on Turun kaupungin koulujen yhteinen julkinen julkaisualusta. Kirjautumalla omilla OPAS-tunnuksillaan opettajat voivat lisätä palveluun sisältöä ja oppilaat voivat kommentoida sisältöä. Videoiden lisääminen Tuubiin toimii tällä hetkellä siirtämällä video ensin YouTubeen ja sitten lisäämällä sisältö Tuubiin käyttämällä YouTube-videon osoitetta.

Tarinoita majoista

Wäiskissä askarreltiin majoja ja kirjoiteltiin niihin liittyvät tarinat. Lukaisehan ne tästä!Voitto vauvanaivo

Olipa kerran lapsi nimeltä Voitto Vauvanaivo. Eräänä päivänä hänen vanhempansa veivät hänet uimaan, ja jättivät hänet sinne vahingossa ja hän jäi yksin. Mutta hän oli älykäs, muita vauvoja älykkäämpi ja hän keksi ruveta uimaan. Sillä hän oli rannalla ja hän aloitti uimisen. Hän oli yllättävän fiksu. Parin päivän päästä, hän pääsi kauniiseen paikkaan.

Hän löysi hyvän puun, keppejä ja savea. Hän rakensi niistä mahtavan majan. Johon hän muutti asumaan. Majan seinään hän kirjoitti maja 2012. Sitten hän alkoi tehdä huonekaluja. Sitten hän majoittui sinne. Ja Hän eli elämänsä majassa onnellisesti loppuun asti hyvin onnellisena hän elikin aivan kuin ennen. LOPPU.   

Api – Elsa – Olli.


Majan tarina

Olipa kerran pieni kusiainen. Hän oli maailman arvostetuin arvostelija. Sattuipa kerran että kusiainen tuli majaan. Hän oli naamioitunut asiakkaaksi. Täällä on hyvää palvelua. Haluan murkku drinkin. Kusiainen sanoi. Ei meillä ole murkku drinkkiä sanoi tarjoilija. Sitten on huonoa palvelua. Sanoi kusiainen. Öö kaipa meiltä löytyy sitä. Sanoi tarjoilija. Selvä siispä otan sitä. Sanoi kusiainen.

Menen katsomaan huonettani. Hyi se on ihan sotkussa. Siivooja tule tänne ja sassiin! En osaa siivota! sanoi majan omistaja Pentti. No minä menen pesemään hampaita. Häh missä vesihana on?

Mikä se on? Ei meillä sellaista ole. Nyt minulle riitti. Minä lähden. Eikä majasta tullut ikinä kuuluisa. No, melko kuuluisa. Se on kuitenkin ainoa paikka josta saa murkku drinkkiä. Siitä se on kuuluisa ei muusta ihan totta.

Fanni ja Emppu


RIKOTTU

Olipa kerran kaksi tyttöä nimeltään, Nella ja Netta. He olivat rakentamassa hienoa majaa. Joka päivä he menivät sinne ja ahkeroivat koko päivän. Eräänä päivänä kun tytöt kiiruhtivat valmiiksi saadun majan luokse he huomasivat jotain kamalaa... KAMALAA MAJA ON TUHOTTU, heiltä pääsi kuin yhdestä suusta!!! Kuka näin ilkeän tempun on tehnyt, Netta ihmetteli? Varmaan joku joka on kateellinen meille, Nella sanoi.

Tämän jälkeen tytöt menivät kotiin lepäämään. Seuraavana päivänä, heidän saavutessaan, he näkivät kaksi poikaa majan edessä. Mitä jos me jäädään kiinni tästä, Kalle huolestui. Niinpä, Petekin tajusi. Tytöt ihmettelivät mitä pojat oikein tarkoittivat, ja Nella kysyi: Mitä te oikein tarkoitatte? No ei mitään,he hymähtelivät.

Taas seuraavana päivänä tytöt menivät majan luokse, mutta tällä kertaa se oli ehjä.

Iiris ja Vanessa


Junon ja Eliaksen synkkä kartano

Olipa kerran  synkkä kartano, jossa asuivat Juno ja Elias. Eräänä päivänä kartanossa biletettiin. Juno ja Elias halusivat tehdä sen, koska he olivat kokeneet saman 50 vuotta sitten. - Minä en pelkää yhtään, sanoi Juno-poju. – Ma tahtoo veivaa ! Bileet pystyyn! huusi Elias. – Ok mä laitan bilevaatteet päälle. Ja niin he kutsuivat kaikki kaverit heille. Nyt minä laitan meille pizza! Elias sanoi. - Et laita! Mä tilaan –Haloo pitsabaarista Matti päivää. Me tilataan yksi ananas, kinkku, pepperooni ja tonnikala.- Okei meillä kestää noin 10 sekuntia Matti vastasi. Ja niin pizza tuli ja oli ruoka-aika. Illalla he nauttivat pitsasta. - Se oli  hyvää, eiks vaa, sanoi juno.         

 Juno & Elias


Ansa Masi maja

Moi minä olen Masi ja minä olen Ansa ja meillä on ansa Masi maja. Eräänä päivänä hyökättiin majaan. Meillä oli onneksi banaanituplatykit ja myös singot, mutta he rikkoivat koko majan. Sitten teimme ansa Masi majan ja sinne tuli uusimmat aseistukset ja ne olivat jättituplabanaani . Ja sitten vielä tuplasingot, joissa oli laavapallotykkejä. Sitten siellä oli vielä jättipanssarivaunut. Ja sitten sinne ei enää hyökätty. Silloin me teimme kaikkea muuta. Mutta vuoden päästä samat henkilöt tulivat taas uudestaan.  Sitten sanoimme niille, että miksi te haluatte rikkoa meidän hienoa itse- tehtyä majaa. Sitten tuholaisten pomo sanoi: ”No me ei tiedetä, miksi me hyökätään.”

Olkaa meidän puolella. Okei olaan vain. Rakentakaa tukevampi maja. Kyllä sir. Ja sitten tehkää siitä kultainen. Hip hop! Ja te teette myös siivouksen ja ruoan. Ja niin meidän maja oli paljon tukevampi. Hei hei!          

Matias ja Anton


Metsän kalteva maja

Olipa kerran metsän kalteva maja. Se oli kallellaan vasemmalle ja kaksi kerroksinen. Se oli monta sataa vuotta vanha ja hauras ja myös samalla vanhalla paikallaan. Kerran kaksi tyttöä kävelivät metsässä ja huomasivat puiden takaa kaltevan majan. He juoksivat kovaa vauhtia majaan eteiseen ja ensimmäinen tyttö sisään astuttuaan huomasi että maja oli hauras ja vino. Katso Hanna Karoliina huusi! Tämä on kaksikerroksinen. Kiivetään sen katolle. Tytöt kiipesivät katolle Karoliinaa huimasi olla niin korkealla.

 Katolta näkyi koko maja metsä ja vuoret. Lähdetään kotiin. On jo myöhä Hanna sanoi. Mutta ei askeltakaan kun Hanna tipahti katon läpi majan sisälle ja jäi loukkuun. Sitten Karoliina lähti juoksemaan kotia kohti ja sanoi äidille. Hanna joutui olemaan koko yön majassa ja yökin tuntui hyvin pitkältä. Seuraavana aamuna Karoliina juoksi majaan äiti kanoillaan ja asettui aukon viereen istumaan ja tiputti eväs korin ja narun Hannalle. Niin Hanna söi ja kiipesi ylös narua. Sen jälkeen Hanna ja Karoliina eivät mennyt metsän kaltevaan majaan enää ikinä. Mutta eräänä myrskyisenä yönä salama iski majaan ja niin toinen kerros putosi maahan rymisten. Siitä asti majassa on ollut vain yksi kerros. Senpituinen se.

Melissa ja Helmi


Siivous

Olipa kerran mökki, jossa asukkaina oli Miika ja Valtsu ja kusiaiset. He olivat ystäviä. Kerran heille tuli ongelma, kun heille oli tulossa vieraita eivätkä he olleet valmistelleet mitään mökkiin. Mutta siellä haisi tosi pahalle, koska lattiat olivat täynnä kusiaisten ulosteita eikä vierailla ollut hengitys- suojia ja lantasaappaita. Vieraana oli tulossa Api, Martti, Elias, Luukas, Anton ja Jukka, mutta heillä ei ollut autoa. Nyt piti siivota ja tie oli muutenkin tukossa ja he eivät voineet tulla kävellen, joten oli paljon aikaa siivota. Mistä aloitetaan, Miika? Aluksi voisimme siivota lattian ja sitten häädämme kakkakärpäset, Miika sanoi. Aloitetaan lantalattiasta. Hyi mätälantaa, siivotaan se! Sitten, kun he olivat siivonneet lattian, niin he alkoivat häätää kakkakärpäsiä. Täällä on pesä! Huusi Miika. No käydään päälle, vastasi Valtsu. PampumRÄKSRÄIKSVIIIIIIIIIIII IIIIIUUUUUUUUUUUUUUUU!!!!!!!!!!!! Samassa vieraat murtautuivat sisään. Emme löytäneet ovea, he valittivat.

Valtteri ja Miika


Majan menneisyys!

Kauan sitten oli maja, josta huolehtivat kummitukset. Kummituksien silmät hehkuivat pimeässä pelottavasti. Kummitusten sielu kulki talossa vielä kuoleman jälkeen ikuisesti! Heidän ääniä kuului joka päivä talossa. Iloiset kaksoset joiden nimet oli Ilmari ja Ilona. He olivat yhdeksän vuotta. He elivät talossa iloisesti. Mutta kun he kuulivat kummituksien kuiskauksen niin heille tuli pelko. Iiro oli heidän isoisä oli ainut läheinen lapsille. Heidän äiti, isä ja iso äiti olivat kuolleita. Iso isä kävi yleensä katsomassa heitä koska, he olivat liian nuoria. Kerran Ilmari ja Ilona kertoivat iso isälleen että, he kuulevat kummitusten ääniä! He alkoivat kuunnella kummitusten ääniä ja kuulivat ne äänet. Kukkatarha houkutti ihmisiä asumaan siellä. Kukkatarhan kukat olivat todella myrkyllisiä. Oli kevät ja kukat kukkivat todella kauniisti, mutta vaara oli kamala jos kukkiin koskettaisiin paljon. Mutta kerran Iiro iso isä ajatteli että entä jos muuttaisitte pois talosta vaikka minun talooni? Jos vaikka minä muuttaisin tänne kummitustentaloon? Kukkatarhan ainakin poistan ja muuta muutoksia tekisin tähän taloon. Niin iso isä tekikin hän murskasi kukkatarhan ja talon kokonaan. Talosta löytyi iso äidin vanha cd-soitin. Siitä se outo ääni tulikin kun se oli jäänyt päälle kun iso äiti kuoli. He ei ollut muistanut että iso äiti oli asunut siellä. Niin he saivat lopulta tämän sotkun ratkaistua. Haamut olivat hehkuvia tarroja ja kyniä.   

Venla ja Martti.

1008

Katso myös nämä

Wäiski-TV vko 4 2014 - Wäiskin 6B

Wäinö Aaltosen mediapainotteisen koulun oma koulukanava: Wäiski-TV. Yhteistyössä mukana YKÄ (Yhteisöllisyys, koulu ja älykkäät...

Wäiski-TV vko 37 2014

Cygnaeuksen koulusta kävi oppilaita kera opettajien tutustumassa mediatiimin toimintaan. Tässä tuotos! Wäinö Aaltosen...

Wäiski-TV esittää: Retkeilykerho Jurmon saarella

Wäinö Aaltosen koulun retkeilykerho vietti viikonlopun telttaillen kauniilla Jurmon saarella. Meillä oli erityisen mukavaa - aurinko...

Wäiski-TV - Suomi 100

Wäinö Aaltosen koulun kunnianosoitus 100-vuotiaalle isänmaalle.

Kevätkukka

Galleria

Kirjaudu sisään lähettääksesi kommentteja